İzleyiciler

29 Nisan 2014 Salı

19.IZMIR KITAP FUARI`NIN ARDINDAN


Bir senedir gelmesini heyecanla bekledigim Kitap Fuari sonunda acildi ve ben ilk gun solugu orada aldim.
Bu arada fuari ilk hafta sonu 110 bin kisi ziyaret etmis ve bende onlardan biriymisim :)) Ne kadar sasirtici degil mi? II degil sahsen sasirmadim ben, orada olmamak beni sasirtirdi asil :))



Kitapagaci sayesinde tanidigim Fatos ve Deniz fuar ve izmir bulusmasi icin Ankara`dan geldiklerinde onlarla guzel vakit gecirdik.Ve tesekkur ediyorum tekrardan yine bekleriz, hep bekleriz iyi ki geldiniz.



Bu kizcelerimi tanimayan yoktur artik herhalde :)) Kitapagaci ailemin Izmir uyeleri :)) Fuar onlarsiz tabi ki olmazdi...





Kendimi o kadar kaybettim ki bir tek bu fotoyu cekmisim :)) Her sene ayni terane kendimi kaybedip fotograf cekmeyi unutan klasik ben iste:)) (Seneye fotografci tutayim da fuar fotom olsun bari birkac tane:))





Bu sene senden imza almak kismet degilmis Baskomiser Nevzat`im:)) Nasip kismet bu isler napalim :)) (Insallah okumuyorsundur blogumu yoksa rezil oldugumun resmidir:)) Ama sana bu kadar yaklasmak da guzel seninle ayni havayi solumak:))





Vee benim canim arkadasim Gonca :)) Kendisini Kitap Agaci sayesinde tanidim.Iyi ki de tanidim. Canim arkadasimin da icinde mektubu olan Imza:Ben kitabini imzalatmasam olmazdi.Tesekkur ederim canim benim .Ayrica belirteyim kitabin tum geliri TURGOK`e bagislanmis.(Turkiye Gorme Engelliler Kutuphanesi) Corbada tuzum oldu mutluyum :))








Fuar klasigim illaki YITIKULKE`ye ugranir.Ama bu sefer benim kuzularimin
(Hamide ve Merve) da icinde birer oykulerinin bulundugu ``Mutsuz Ask Vardir ``alinir ve stantta bulunan yazarlara imzalatilir.ama benim kuzulara Istanbul`a gidince imzalatirim artik:)) Kismet:)) (Hayirdir taktim bugun bu KISMET lafina :))





Bunlar da fuar ganimetlerimden Kitapagaci Ailemin hediyeleri :)) Tesekkurler Kizlar...





 Bu seneki fuar ganimetlerim iste:)) Cok mutluyum cookk :)) Keske daha cok alabilseydim :)) Ama indirimler yetersizdi yine Sayin Yetkili Duyun Sesimizi Okurlar olarak aaa cok ayip ama IDEFIX bile sizden ucuzdu haberiniz olsun...






Ve yuzuk kardesligimizin resmidir efendim:)) Gulderen arkadasima cookk tesekkur ederim tam bizlik bir yuzuk bulmus :))


Bir de bu Fuarin bir artisi da bana Burcu oldu.Seni tanimak cok guzeldi goruselim en kisa zamanda olur mu ?(http://birtutamyagmur.blogspot.com.tr)

YUZYILLIK YALNIZLIK-G.G.MARQUEZ/KITAPAGACINISAN2014





 Hep okumak isteyipte surekli erteledigim bir yazardi Gabriel Garcia Marquez.Bu ay Kitapagaci ailemle birlikte okudum ve iyi ki okudum diyorum.Kitaba basladigimda Marquez hastalanip hastaneye kaldirilmis ,bitmeden de onu Yuzyillik Yalnizligina ugurlamistim bende tum dunya gibi. Ne diyim ki sana gec kalmak benim ayibim ama henuz tanismisken gitmekte seninki mi oldu biraz?

Yuzyillik yalnizligi okurken once baya bir kafam kafam karisti kim kimdi (arcadiolar ve aurelianolar)birbirine karisti. ama sonra kitabi ara vermeden okuyunca herkes yerine oturdu olaylar abartili anlatimlar hah tamam dedirtti sonunda. Kitabi sevdim sirada Kirmizi Pazartesi var tabii okunacaklarim bitince.




GABRIEL GARCIA MARQUEZ
YUZYILLIK YALNIZLIK
CAN ROMAN
55.BASKI









14 Nisan 2014 Pazartesi

COL CICEGI-WARIS DIRIE(BAHAR OKUMA SENLIGI-4)



Bu kitapla pinuccias arkadasimizin duzenledigi bahar okuma senligi vasitasiyla tanistim.Kitap Serife arkadasimin, ben 5.kategoride okudum.Iyi ki de okudum.Kitap Waris Dirie`nin colde gocebe bir hayattan dunyaca unlu top modellige yukselisinin hikayesini anlatiyor.Zaman zaman sinirden kendimden gectim,zaman zaman kahkahalara boguldum ama en cok sahip oldugum herseye sukrettim.Gercek hayat hikayesi olmasi sebebiyle ilgimi cekti ve ben cok etkilendim.Tavsiye ederim.




WARIS DIRIE
COL CICEGI
BILGE KULTUR SANAT
12.BASKI

SON ADA-ZULFU LIVANELI -KITAPKARDESLIGI NISAN KITABI


Son Ada`yi bu ay Kitap Kardesligi ile birlikte okudum.Aslinda okuyali bir haftayi gecti ama yazisini yeni yazabildim.Kitap beni cok etkiledi.Adada olanlar, ada sakinleri,baskan ve adamlari aslinda onlar hep icimizde,etrafimizda.Ben siddetle okunmasini tavsiye ederim.Dili akici.Livaneli`nin, okudugum her kitabindan sonra daha once neden okumamisim dedigim bir diger kitabi da bu oldu.

``Halk dedigin degisken bir seydir``dedi.``Bugun boyle davranir,yarin tam tersini yapar.Tesvik ve tehdide bagli...``
(sayfa 91)

Martilarla mucadelede yepyeni bir taktik denenmeliydi.Savasin birinci kurali,dusmanin karsisina baska dusman gucleri cikarmak ve onlari birbirine kirdirmakti.
(sayfa 125)

Bu dunyada siddete en karsi olan kisinin bile,kosullar zorlayinca bir oldurme makinesine donustugunu gozlerimle gormustum.
(sayfa 146)

Demek ki korku insanogluna her seyi yaptirabiliyordu.Kafamdaki iyilik-kotuluk dugumu biraz daha karmasiklasmisti.Bu sorunun,benim daha once sandigim gibi basit cevaplarinin olmadigini fark ettim.
(sayfa 147)

Ne yaparsan yap,ama adalilarin ruyalarini calmaya kalkma.Bir umuda baglanmak isteyen komsularina bunun yalan oldugunu soyleme,kimseyi gercekci olmaya cagirma.Cunku bunalan insanlarin,yalan bile olsa bir umuda siginma ihtiyaclari,gercegi soyleyenlerden nefret etmesine yol aciyor.Aradan bir sure gecip hakli ciksan bile bir sey ifade etmiyor bu. Cunku o zamana kadar baslangictaki kosullari unutmus oluyorlar.
(sayfa 151)


ZULFU LIVANELI
SON ADA
DOGAN KITAP
46.BASKI





8 Nisan 2014 Salı

SEVGI DUVARI-CAN YUCEL(BAHAR OKUMA SENLIGI-3)


Beni bilen bilir, Can Yucel benim icin Can`im Yucel`im dir.En sevdigim sairdir.Bahar okuma senliginde siir kategorisinde okudum bu kitabi.Kitaba adini veren siiri de sizinle paylasayim dedim.

SEVGI DUVARI

Sen miydin o,yalnizligin miydi yoksa
Kor karanlikta acardik pasli gozlerimizi
Dilimizde aksamdan kalma bir kufur
Salonlar piyasalar sanat-sevicileri
Derdim gunum insan arasina cikarmakti seni
Yakanda bir amonyak cicegi
Yalnizligim benim sidikli kontesim 
Ne kadar rezil olursak o kadar iyi

Kumkapi meyhanelerine dadandik
Onumuzde Altinbas,Altin Zincir,fasulye pilakisi
Aramizda gorevliler,ekipler,Hizir Pasalar
Sabahlari aciklarda bulurlardi lesimi
Oyle sicakti ki copculerin elleri
Copculerin elleriyle oksardim seni
Yalnizligim benim supurge saclim
Ne kadar kotu kokarsak o kadar iyi

Baktim gokte bir kirmizi bir ucak
Bol celik bol yildiz bol insan
Bir gece Sevgi Duvarini astik
Dustugum yer oyle acik oyle secik ki
Basucumda bi sen varsin bi de evren
Saymiyorum olup olup dirilttiklerimi
Yalnizligim benim cogul turkulerim
Ne kadar yalansiz yasarsak o kadar iyi.



CAN YUCEL
SEVGI DUVARI
TURKIYE IS BANKASI KULTUR YAYINLARI
9.BASKI





1 Nisan 2014 Salı

BIR PSIKIYATRISTIN GIZLI DEFTERI-GARY SMALL/GIGI VORGAN(BAHAR OKUMA SENLIGI-2)




merhabalar 
Bu kitabi uzun zamandir okumak istiyordum ve yine Pinuccias arkadasimin Bahar Okuma Senligi 2014 sayesinde okudum.Okuduktan sonra ne insanlar ve ne hastaliklar var dedim resmen.Beni en cok etkileyen hikaye ise ``Elimi Tut Lutfen``oldu.Bir insan bir uzvunu nasil istemez ve kestirmek ister ki ?Yanlis anlasilma olmasin bu estetik tarzi bir sey degil.Neyse okumak isteyenler olabilir heves kacirmanin alemi yok simdi:)) Tavsiye ederim okuyun efenim:)))



GARY SMALL-GIGI VORGAN
BIR PSIKIYATRISTIN GIZLI DEFTERI
NTV -28.BASKI
336 SAYFA

secimlerin ardindan...



INSANIN BASINA NE GELIRSE CEHALETTEN GELIR ZATEN...