İzleyiciler

14 Şubat 2013 Perşembe

TUTUNAMAYANLAR-OGUZ ATAY



tutunamayanlari okuyali cok oldu ama hakkinda yazi yazamamistim.kitabi okurken baya bir sikilmistim.bunalmistim.ama inatla aylarimi da alsa okuyup bitirmeyi basarmistim.soylemem gerekir ki kitap bana cok sikici gelmisti.zaten tam 5 kere okuma girisimimden sonra ve her biri 100 sayfayi gecememisti sonunda bitirmistim.aldigim bir kac notu paylasmak istedim sizlerle.

o meshur olric varya kitabin 276.sayfasinda ortaya cikiyor.
_olric,olric!birseyler yapmak gerek.yoksa,bu yenilginin sucunu bana yukleyecekler.oysa,gunese sicaga yenildik hepimiz.
_erkete demek istiyorsun,beyim.erketelik de yaptim.

sayfa 576
kitapcilarin ve cicekcilerin bazi ozellikleri olmalidir olric.gelisiguzel insanlar bu mesleklerin icine girmemeli.kitaplar ve cicekler ozel bir itina isteyen varliklardir.
...herkes kitap satmamali.cahil kitapcilarin,iyi okuyuculari rahatsiz etmelerine izinverilmemeli artik.iyi okuyucu az bulunan,urkek bir kus gibidir.

sayfa 592
evet bu yuzden ,yorgunlugumu anlatamiyorum kimseye.yakinmalarimda ince bir alay goruyorlar.bu inceligi bana yakistiranlar tabii cahil insanlar.otekilerle artik gorusmuyorum.darildim onlara.onlar bu darginligimin farkinda degil tabii.kapidan cikip gidince hemen unutuluyorum.bir de benimle ugrasacak vakitleri yok.cunku ugrasmaya degmiyorum.ben de darildim onlara iste.yolda,onlardan birini gorunce,sikilarak gulumsuyorum.icimden gecenleri saklamak istiyorum.onlarin icinden ne gectigini anlayamiyorum;yuzlerinden belli olmaz ki duygulari.bu nedenle,yuzlerini gormek icime sikinti veriyor.sikintima onlar sebep oldu sanki.

sayfa 598
butun gunum tedirgin bir beklemeyle geciyor:gelecek mi,gelmeyecek mi?ne gelecek?bilmiyorum.adini koyamadigim bir seyden korkuyorum.soyut bir korku icimi dolduruyor.bu korkuyla uyaniyorum ve bekliyorum.belki korkularim sayilamayacak kadar cok.

sayfa 668
ya birgun geriye,eski yasayisima donmek istersem?buna bir engel olmadigini belirtmistik.biliyorum;ya ben donmek istemezsem demek istemistim.boyle bir durum korkunc olmaz miydi dersiniz?boyle bir anlayisla burada istirap cekersiniz.geriye donus hicbir zaman dusunulmez burada.henuz hazirlikli degilsiniz.biliyorum.her zaman oldugu gibi disinda kaliyorum duzenin.bu benim kaderim.


9 yorum:

  1. Bakalım ben ne zaman bu kitap için cesaretleneceğim. Sevgiler Agresifim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canan`im bana kizacaklar belki ama kendini kasacak bir sey degil. haa bos vaktim var ee biraz da sikilasim var diyorsan al oku yoksa pilini pirtini topla kac :)))))

      Sil
    2. O zaman ben kaçtım. Zira şu sıralar hiç sıkılasım yok:))

      Sil
    3. en guzeli canan`im en guzeli inan bana :)))

      Sil
  2. hadi gözün aydın, sıkıldın falan ama azmettin ve bitirdin demek:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pia`m azimle seeden misali oldu ama evet sonunda bitti :)))

      Sil
  3. Yazmıştım zaten sana dimi bu Tutunamayanlar tuttu beni :) çok uzun sürdü bitirmem Prensesim ya.

    YanıtlaSil
  4. asli`m al iste sirf inat ugruna ben okumamisim demek ki,demek ki yalniz degilim bu konuda sagol:)))

    YanıtlaSil
  5. Bende okumak istiyorumm =)

    YanıtlaSil