İzleyiciler

8 Ağustos 2012 Çarşamba

hurriyet gazetesinden bir haber...bi haber devlet erkanina ithaf edilmistir...


Hakkari’de teröristler tarafından eş zamanlı düzenlenen, 6 asker ile 2 köy korucusunun Şehit olduğu saldırıda yaralanan İnegöllü Jandarma Komando Onbaşı Erhan Yakut evine otobüsle döndü. Oğlunu şehir girişinde karşılayan baba Cengiz Yakut, yaralı oğlunun otobüsle gönderilmesine tepki gösterdi.







Hain saldırıda, vatani görevini yaptığı Geçimli Karakolu’nda belinden yaralanıp, roket isabet etmesi sonucu mevziden düşen İnegöllü Jandarma Komando Onbaşı Erhan Yakut, Hakkari Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahale ardından Van Askeri Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı. Buradaki tedavi ardından birliğine dönen yaralı askere 20 gün moral izni verildi.
Hakkari’den Van’a karayolu ile, Van’dan Ankara’ya uçakla gelen 21 yaşındaki er Erhan Yakut, başkentten otobüsle İnegöl’e geldi. Babası Cengiz Yakut, annesi Arzu Yakut, kız kardeşi Büşra Yakut, evlerinin karşısındaki akaryakıt istasyonu önünde Erhan Yakut’un geldiği otobüsü beklemeye başladı. Saat 05.00 sıralarında İnegöl’e gelen İnegöl’ü asker Erhan Yakut, ailesi ile kucaklaştı. Yaralı oğlunu gören anne Arzu Yakut, gözyaşlarını tutamadı.


“GELDİĞİN HALE BAK OĞLUM”

Bilecik’teki acemi eğitimi ardından Hakkari Çukurca’ya bağlı Geçimli Karakolu’nda usta birliğine giden, geçtiğimiz ayda izne gelip dönen 8.5 aylık asker Erhan Yakut’un kamyon şoförü babası Cengiz Yakut, oğlunun otobüsle evine gönderilmesine tepki gösterdi.
Otobüsten iner inmez oğlunun boynuna sarılan baba Cengiz Yakut, "Geldiğin hale bak oğlum. Seni buraya devletin getirmesi lazım" diye konuştu.
“SAVAŞTIK GELDİK”
Yaralı asker Erhan Yakut, hiç bir şey anlatacak durumda olmadığını belirterek, "Savaştık geldik. Kafamda her şey silindi" diyerek dehşet gecesini anlatmaya çalıştı. Baba Cengiz Yakut, şöyle dedi:
"Ben oğlumu askeriyenin getireceğini bekliyordum. Arkadaşlarımdan bulduğum borç parayı oğluma gönderdim. Oğlumu Van’dan uçakla Ankara Etimesgut’a getirmişler. Oradan da otobüsle yollamışlar. Ben otobüsle geleceğini tahmin etmiyordum. Devletimiz illa bir şey yapacak diye bekliyordum. Ben çocuğumu evin önünde karşılayacaktım."
“SIRTINDA YARASI VAR, KOLTUKTA NASIL GELDİ”
Oğlunun çatışmada yaralandığını Çorlu’da öğrendiğini belirten baba Yakut, şöyle devam etti:
"Arkadaşının telefonundan arayarak yaralandığını söyledi. Beni arkadaşının telefonundan değil, komutanları aramalıydı. Benim tepkim oğlumun otobüsle gönderilmesinedir. Devletim büyük, Yenişehir Havaalanı’na çocuğumu uçakla indirip evime getirebilirdi. Yaralı olan oğlumun Ankara’dan 5 saatlik otobüs yolculuğu sonucunda nasıl geldiğini merak ediyorum. Sırtında yarası var, o koltuklarda nasıl geldi? Uzanıp, rahat ederek gelmesi lazımdı. Çocuğumu yollarda karşıladığıma üzülüyorum. Şehitlerimizin ailelerine Allah sabır versin. Kederli ailelerine başsağlığı diliyorum."
Öte yandan, ailesi ile yol üzerinde hasret giderek yaralı asker Erhan Yakut, Ankara-Bursa karayolunu sekerek geçip karşıdaki evine ulaştı.

Yavuz YILMAZ/BURSA, (DHA)


soyleyecek sozu olanlar buyursun benim nutkum tutuldu da...vatan sagolsun mu yine de hala bunu soyleyebilecek mi bu insanlar bilemiyorum...

8 yorum:

  1. eee burası bizim ülkemiz haberi bende okumuştum aynı tepkiyi verdim.. Yazık ki yazık

    YanıtlaSil
  2. Şimdi ne desek ki bu duruma?!
    Elin oğlu bu haberi okuyup avcunu ovuşturmuştur !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen vatani icin canini ortaya koyanlara boyle muamele yaparsan elin oglu neler yapmaz ki?

      Sil
  3. Oğlum olursa ilerde, nah alır bu devlet askerliği falan. Göndermicem, yemin ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende yigenlerimi gondermeyecem...ne zaman kendi cocuklari cukurca da ,sirnakta sinir yada dag karakolunda askerlik yapar ben o zaman gonderirim yoksa istanbulda bogaza karsi ordu evinde 17 gunluk askerliklerle olmuyor kim yan gelip yatiyor goruyoruz...sehitler hep gariban aile cocuklari...gordunuz mu hic bir zenginin cocugunun sehit oldugunu yada iktidar partisinden birinin cocugunu duydunuz mu?ben duymadimda...gormedim de...niyeyseeee...

      Sil
    2. Hakkını aramasını bilen bir ailenin, bir politikacının, bir iş adamının oğlunun askerde öldüğünü düşünün,ortalığı ayağa kaldırır ,diğer ailelerle işbirliği yapar,her yere konuşur,tv'lere çıkar,bağırır,haykırır ! Hakkını arar, oğlunu ister , hatalıları sorgular,sorgulamaya başladıkça konu taaaaaa gelir ''en baştakilere'' dayanır...
      Bunlar da bunu bildiklerinden dolayıdır ki ; Olayı ''en baştan'' çözer ve garibanların çocuklarını gönderirler çatışma bölgelerine.
      Zengin çocukları için ise paralı askerliği çıkarıp,kasalarını doldurup, bir hakaret daha ederler alttakilere.
      Kendi çocuklarını ise ''küçük gemiciklerle'' meşgul edip,yurt dışlarında okuturlar...
      Çark tıkır tıkır işliyor... ... ...

      Sil
    3. su yazdiklarin o kadar dogru ki...
      cark tikir tikir oyle bir isliyor ki hemde...

      Sil