İzleyiciler

14 Nisan 2014 Pazartesi

SON ADA-ZULFU LIVANELI -KITAPKARDESLIGI NISAN KITABI


Son Ada`yi bu ay Kitap Kardesligi ile birlikte okudum.Aslinda okuyali bir haftayi gecti ama yazisini yeni yazabildim.Kitap beni cok etkiledi.Adada olanlar, ada sakinleri,baskan ve adamlari aslinda onlar hep icimizde,etrafimizda.Ben siddetle okunmasini tavsiye ederim.Dili akici.Livaneli`nin, okudugum her kitabindan sonra daha once neden okumamisim dedigim bir diger kitabi da bu oldu.

``Halk dedigin degisken bir seydir``dedi.``Bugun boyle davranir,yarin tam tersini yapar.Tesvik ve tehdide bagli...``
(sayfa 91)

Martilarla mucadelede yepyeni bir taktik denenmeliydi.Savasin birinci kurali,dusmanin karsisina baska dusman gucleri cikarmak ve onlari birbirine kirdirmakti.
(sayfa 125)

Bu dunyada siddete en karsi olan kisinin bile,kosullar zorlayinca bir oldurme makinesine donustugunu gozlerimle gormustum.
(sayfa 146)

Demek ki korku insanogluna her seyi yaptirabiliyordu.Kafamdaki iyilik-kotuluk dugumu biraz daha karmasiklasmisti.Bu sorunun,benim daha once sandigim gibi basit cevaplarinin olmadigini fark ettim.
(sayfa 147)

Ne yaparsan yap,ama adalilarin ruyalarini calmaya kalkma.Bir umuda baglanmak isteyen komsularina bunun yalan oldugunu soyleme,kimseyi gercekci olmaya cagirma.Cunku bunalan insanlarin,yalan bile olsa bir umuda siginma ihtiyaclari,gercegi soyleyenlerden nefret etmesine yol aciyor.Aradan bir sure gecip hakli ciksan bile bir sey ifade etmiyor bu. Cunku o zamana kadar baslangictaki kosullari unutmus oluyorlar.
(sayfa 151)


ZULFU LIVANELI
SON ADA
DOGAN KITAP
46.BASKI





5 yorum:

  1. Ayy ben de okudum Kitap Kardeşliği sayesinde...iki günde bitti...gerçekten de okurken şöyle bir etrafına bakıyor insan ve o adada yaşayanlardan çok da farklı olmadığını görüyor...hem akıcı hem düşündürücü bir kitaptı...ben zaten Livaneli hayranıyım...5 kitabını okudum şimdiye kadar, hepsi de bambaşka tatlar bıraktı bende...asla kendini tekrarlayan bir yazar değil...ay ne çok konuştum...(çarşamba günü de benim "Son Ada" postum olacak :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardesmisiz haberim yokmus:)Sen hep konus boyle guzel konusacaksan eger canim benim :)
      Bende senin yorumunu merakla bekliyorum hadi cok bekletme :)

      Sil
  2. ben pasif kardeşim ya, ne yapacağımı bilmiyorum hiç, şunu okuyoruz diyorlar okuyorum o kadar :) ama güzel bir şey...
    benim yorum çarşamba, yazdım da, hazır bekliyor :)

    YanıtlaSil
  3. Ben de bu kitabı severek okumuştum, paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu cok guzel iste ayni kitabi seven biri daha :) hosgeldin ve tesekkur ederim :)

      Sil